Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Abu Dhabi

Ben je op zoek naar een unieke en heerlijke vakantiebestemming? Dan is de kans groot dat Abu Dhabi aan jouw verwachtingen gaat voldoen. Zowel het emiraat als de hoofdstad hebben namelijk het nodige te bieden. Opvallend hierbij is ook dat het emiraat en de hoofdstad met weinig andere gebieden op de wereld zijn te vergelijken.

Dit is te danken aan het klimaat, aan de ligging én aan de bezienswaardigheden. In Abu Dhabi hecht men nogal veel waarde aan opvallende, grote, hoge, indrukwekkende en extravagante gebouwen. Je kunt dan ook meerdere prachtige gebouwen bezoeken, waarvan je mond ongetwijfeld open gaat vallen. Ondertussen geniet je ook van bijvoorbeeld de prachtige haven, een indrukwekkende moskee en het Formule 1 circuit. Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden in Abu Dhabi. Voordat je naar Abu Dhabi vertrekt, is het aan te raden om je in deze bezienswaardigheden te verdiepen.

Wat is er te doen in Abu Dhabi?

Als je met het vliegtuig in Abu Dhabi aankomt, begint het genieten direct. De luchthaven ziet er namelijk al geweldig uit. Zodra je één stap uit de uitgang van de luchthaven zet, val je direct van verbazing in verbazing. Je treft allerlei bijzondere gebouwen aan, terwijl de gehele entourage van het emiraat ook indrukwekkend te noemen is.

Ben je avontuurlijk ingesteld? Houd je van mooie gebouwen? Ben je gek op musea? Of ben je van alle markten thuis? In principe maakt het niet uit wat jouw voorkeuren zijn; in Abu Dhabi kun je namelijk ongekend veel doen. Zo kun je een bezoek brengen aan één van de grootste moskeeën van de wereld. Deze moskee is vernoemd naar de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten: Sjeik Zayed-moskee. Deze sjeik ligt in de moskee begraven, evenals andere belangrijke grootheden uit het verleden. Dát geeft eigenlijk al direct aan wat voor prestigieus gebouw deze moskee is. De unieke bouwstijl, de indrukwekkende afmetingen en de afwerking van de moskee zijn gewoonweg verbluffend te noemen.

Je kunt er ook voor kiezen om naar één van de musea te gaan. Zo kun je naar het National Auto Museum gaan, terwijl je ook naar het Louvre museum kunt gaan. Dit museum is te vergelijken met het Louvre in Parijs; absoluut het bezoeken meer dan waard. Belangrijk voordeel is dat het in deze musea ook lekker koel is; gezien de temperaturen in Abu Dhabi is dat niet verkeerd meegenomen.

Verder is ook het Yas Marina gebied in Abu Dhabi het bezoeken meer dan waard. Bij dit gebied draait eigenlijk alles om luxe, om rijkdom en om snelheid. Dit is namelijk dé plek waar jaarlijks de Formule 1 neerstrijkt voor de Grote Prijs van Abu Dhabi. Daarnaast vind je in dit gebied ook een prachtige haven, Ferrari World en andere toeristische trekpleisters. 

Tot slot kun je in de hoofdstad zelf ook heerlijk rondstruinen. Je kunt meerdere malls bezoeken, je kunt over de boulevard wandelen en je kunt je vergapen aan alle rijkdom. Uit alles blijkt in ieder geval dat er érg veel geld in Abu Dhabi aanwezig is.