Sjeik Zayed-moskee

Eén van de hoogtepunten in Abu Dhabi is de Sjeik Zayed-moskee. Deze moskee is één van de grootste moskeeën ter wereld en is sowieso de grootste van de Verenigde Arabische Emiraten.

Op 20 december 2007 werd deze gigantische moskee geopend. Vanaf dat moment werd de moskee eigenlijk al populair. Deze populariteit is te danken aan de indrukwekkende bouwstijl in combinatie met de gigantische afmetingen. In deze moskee passen maar liefst 40.000 mensen. Bovendien vind je in de moskee meerdere gebedsruimten; afgescheiden ruimtes voor dames en voor heren.

Moskee Abu Dhabi

Deze immense moskee is overigens vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan. Deze sjeik is de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten, zoals wij deze hedendaags kennen. Opvallend hierbij is ook dat hij in de moskee begraven ligt.

Niet alleen de moskee is prachtig, maar ook de ligging van de moskee. De moskee is een stukje buiten de stad Abu Dhabi gelegen en wordt omringd met prachtige tuinen. Voordat je het terrein van de moskee op kunt, moet je eerst door een toegangspoort met de auto. Bij deze poort wordt onder meer gecontroleerd of je als vrouw zijnde wel je schouders/haren bedekt hebt. Dat is één van de verplichtingen als je een bezoek aan deze moskee wilt brengen.

Sjeik Zayed-moskee bezoeken

Als je in Abu Dhabi bent, mag een bezoekje aan deze moskee niet ontbreken. Het is eigenlijk hét meest kenmerkende gebouw van het gehele emiraat. Als je de moskee wilt bezoeken, moet je je houden aan alle voorgeschreven regels. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je als vrouw zijnde jouw schouders/haren bedekt. De moskee is in ieder geval elke dag geopend; van 09.00 tot 22.00 uur. Op één moment in de week is de moskee echter gesloten; dat is tijdens het gebed op de vrijdagochtend.

Vakanties naar Abu Dhabi ​
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
8,9
4.3/5
Corendon
Op dit moment zijn er 111 vakanties beschikbaar.
8,7
4.5/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
SUNtip
Op dit moment zijn er 94 vakanties beschikbaar.
9,4
4.8/5
Meer bezienswaardigheden