Guggenheim museum

Het Guggenheim Museum Abu Dhabi staat als een waar architectonisch meesterwerk in het glinsterende stedelijke landschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Gelegen op het prachtige Saadiyat Island, een kunstmatig aangelegd eiland dat bekend staat als het culturele centrum van Abu Dhabi, weerspiegelt dit museum de visie van de regio om een wereldwijd epicentrum van kunst en cultuur te worden.

Het ontwerp van het Guggenheim Museum Abu Dhabi is een samensmelting van traditionele Arabische architecturale invloeden en hedendaags ontwerp, met een opvallende koepel die doet denken aan zowel de vorm van een traditionele Arabische moskee als aan de dynamische en futuristische esthetiek van de 21e eeuw. De koepel, gemaakt van gepolijst metaal en glas, vangt het zonlicht op en werpt een betoverend spel van licht en schaduw over de omliggende wateren, waardoor het museum een waarlijk betoverende aanblik wordt, zowel overdag als ’s nachts.

Museum Guggenheim in Abu Dhabi

Binnenin wordt de bezoeker begroet met een verbluffende verzameling van moderne en hedendaagse kunstwerken van over de hele wereld, variërend van schilderijen en beeldhouwwerken tot installatiekunst en multimediale tentoonstellingen. Het museum is opgedeeld in verschillende galerijen en tentoonstellingsruimtes, elk met een unieke sfeer en esthetiek die de diversiteit en rijkdom van de mondiale kunstwereld weerspiegelt.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Guggenheim Museum Abu Dhabi is zijn toewijding aan het bevorderen van interculturele dialoog en begrip. Door middel van tentoonstellingen, lezingen, workshops en andere educatieve programma’s nodigt het museum bezoekers uit om de grenzen van hun eigen culturele perspectieven te verkennen en te verleggen, en om een dieper begrip te krijgen van de complexe en diverse wereld waarin we leven.

Naast zijn rol als cultureel instituut speelt het Guggenheim Museum Abu Dhabi ook een actieve rol in de lokale gemeenschap, met programma’s die gericht zijn op het bevorderen van artistieke expressie en creativiteit onder de inwoners van Abu Dhabi en de omliggende gebieden. Door middel van samenwerkingsverbanden met lokale scholen, culturele organisaties en gemeenschapscentra draagt het museum bij aan het verrijken van het culturele leven van de regio en het stimuleren van een gevoel van trots en verbondenheid onder haar inwoners.

Vakanties naar Las Vegas
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
8,9
4.3/5
Corendon
Op dit moment zijn er 111 vakanties beschikbaar.
8,7
4.5/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
SUNtip
Op dit moment zijn er 94 vakanties beschikbaar.
9,4
4.8/5
Meer bezienswaardigheden