Louvre Abu Dhabi

Sjeik Abdallah Ben Zayed Al Nahyane kwam aan het begin van deze eeuw met een uniek idee op de proppen; het Louvre museum ook naar Abu Dhabi halen. Deze sjeik kreeg al snel goedkeuring van de president en kroonprins, waarna de onderhandelingen met het Louvre gestart werden. Uiteindelijk kwam in 2007 een principeakkoord tot stand tussen beide partijen. Vanaf dat moment werd dan ook begonnen met de bouw van het unieke Louvre museum in Abu Dhabi.

Tot op de dag vandaag is dit museum onwijs bijzonder. Niet alleen vanwege de ligging, maar ook vanwege de kunstwerken die hier hangen. Op elke moment in het jaar zijn in dit museum ongeveer 300 kunstwerken te vinden. Kunstwerken van de beste artiesten, zoals Leonardo Da Vinci. Voor alle kunstliefhebbers is een bezoek aan Louvre Abu Dhabi echt een ware aanrader.

Het bouwen van het Louvre museum was overigens niet goedkoop. De bouw zelfde kostte pakweg 100 miljoen euro, terwijl er ook nog meer dan 500 miljoen dollar betaald moest worden voor de naam ‘Louvre’. Met dit unieke museum heeft Abu Dhabi zich in ieder geval op de kaart weten te zetten. Vanaf de officiële opening, op 11 november 2007, is dit museum bijzonder populair onder kunstliefhebbers.

Abu Dhabi Louvre museum

Het Abu Dhabi Louvre museum is niet alleen van binnen indrukwekkend, maar ook vanaf de buitenkant. De eer daarvoor komt volledig op de schouders van Jean Nouvel. Deze Franse architect is namelijk verantwoordelijk voor het volledige ontwerp van het museum.

Overigens komt het museum regelmaat in het nieuws. Dat was ook het geval in 2017. In dat jaar werd het doek Salvator Mundi, van Leonardo Da Vinci, voor een recordbedrag van 450.000 miljoen dollar verkocht. Het vermoeden bestond dat dit doek in het Louvre Abu Dhabi museum zou hangen, maar daar hangt het doek tot op heden níet. Het vermoeden is dat het doek hangt op het jacht van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Louvre Abu Dhabi Deals & Tickets

Als je het Louvre in Abu Dhabi wilt bezoeken, doe je er verstandig aan om jouw tickets online te bestellen. Daarmee voorkom je dat je bij de kassa in de lange rij aan moet sluiten. Aangezien het museum erg populair is, kunnen de wachtrijen ongekend lang worden. Overigens kun je ook de Louvre Abu Dhabi deals in de gaten houden. Met enige regelmaat kun je van een kortingsdeal genieten. Normaal gesproken betaal je overigens tussen de 30 en 60 AED. Dit komt neer op een bedrag van 7 á 14 euro.

Louvre Abu Dhabi Dome

De Franse architect Jean Nouvel heeft in het Abu Dhabi voor een uniek kunstwerk gezorgd. Dit kunstwerk heeft de naam ‘Dome’ gekregen en is eigenlijk een grote koepel. Door deze koepel valt het licht op een unieke manier naar binnen in dit museum. Overigens is de vormgeving van de Louvre Abu Dhabi Dome gebaseerd op de Islamitische bouwstijl.

Vakanties naar Abu Dhabi
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
8,9
4.3/5
Corendon
Op dit moment zijn er 111 vakanties beschikbaar.
8,7
4.5/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
SUNtip
Op dit moment zijn er 94 vakanties beschikbaar.
9,4
4.8/5
Meer bezienswaardigheden