Wat moet je allemaal gezien hebben in Abu Dhabi?

Abu Dhabi is een van de populairste steden in het Midden-Oosten. Het afgelopen decennium zijn de Verenigde Arabische Emiraten uitgegroeid tot een mooi vakantieland, met populaire bestemmingen waaronder ook Dubai. De meeste aandacht ligt op Dubai, maar Abu Dhabi is ook een erg leuke stad. De stad is een mix van oude en nieuwe bezienswaardigheden en er valt dan ook veel te zien en te doen. Hieronder mag je alles dat niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Abu Dhabi.

Al Ain

Ben je vooral geïnteresseerd in historische bezienswaardigheden? Dan is het leuk om naar Al Ain te gaan, bij de grens van Oman. Hier vind je oude forten en opgravingen van eeuwen geleden. Je vindt er ook een mooi nationaal museum. Als je wat wilt zien van de geschiedenis en de cultuur, is deze plek zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is ook een stuk minder toeristisch dan de meeste plaatsen.

Het Louvre

Als je denkt aan het Louvre denk je natuurlijk meteen aan Parijs. Sinds 2017 is er echter ook een Louvre in Abu Dhabi te vinden. Dit is ook het enige andere museum in de wereld dat zichzelf zo mag noemen. Je vindt hier veel oude, bijzondere kunstwerken van onder andere Leonardo Da Vinci, Picasso en onze eigen Vincent van Gogh. Het gebouw van het museum is prachtig. Voor kunstliefhebbers is dus zeker een hoogtepunt van de stad.

Sjeik Zayed

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Abu Dhabi is de Sjeik Zayed moskee. Deze moskee is de grootste in het land en ziet er prachtig uit. Het gebouw is zo groot, dat er ruimte is voor wel 40.000 mensen tegelijk. Je moet dit bouwwerk zeker gezien hebben tijdens je bezoek aan Abu Dhabi. Houd je dan wel aan de kledingvoorschriften die er gelden, om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Ferrari World

Abu Dhabi heeft niet alleen maar mooie gebouwen en museums, je kun er ook veel plezier hebben. Zo kun je hier ook een groot pretpark, Ferrari World, met onder andere de snelste achtbaan ter wereld. Deze gaat zo snel, dat je zelfs G-krachten kunt voelen tijdens de rit. Het park heeft ook de steilste achtbaan in de wereld. Daarnaast zijn er ook nog allemaal andere leuke attracties, waardoor het een leuk park is voor jong en oud.