Uitjes en evenementen in Abu Dhabi

Abu Dhabi staat naast de vele bezienswaardigheden, het mooie weer en de luxe, grote gebouwen en resorts, ook bekend om zijn vele evenementen. Zo worden er in de stad vaak grote sportevenementen, races en andere events georganiseerd. Ook grote concerten en grote muziekfestivals zijn veel te vinden in Abu Dhabi. In dit artikel lees je meer over de bekende en minder bekende evenementen die er plaatsvinden.

Sportevenementen

In Abu Dhabi vinden regelmatig grote, bekende evenementen plaats. Ook in de sportwereld. Zo vind je ieder jaar de bekende Grand Prix van Abu Dhabi van de Formule 1. Het mooie Yas Marina circuit is dan de thuishaven voor deze bekende race, met onder andere bekende chauffeurs als Lewis Hamilton en onze eigen Max Verstappen. Als je een ticket koopt voor deze race, kun je dit natuurlijk goed combineren met een heerlijke vakantie in Abu Dhabi zelf.

Eens in de twee jaar is ook de Red Bull Air Race te zien in Abu Dhabi. In deze bekende races nemen de twaalf beste piloten van de wereld het tegen elkaar op, boven het water van Corniche. In kleine vliegtuigen moeten piloten een parcour vliegen tussen allerlei obstakels. Deze vliegraces zijn altijd erg spectaculair en mag je zeker niet missen als je rond deze tijd in Abu Dhabi verblijft. Hiernaast heb je ook nog andere, kleinere sportevenementen. Abu Dhabi heeft natuurlijk ook lokale competities en clubs, zoals voetbalteams.

Zakelijke events

Abu Dhabi staat ook bekend om zijn luxe bouwwerken, moderne, ambitieuze projecten en het zakenleven. Daarom vinden er ook vaak zakelijke evenementen plaats in de stad. Deze kunnen in het teken staan van amusement, maar ook om wat te leren en contacten te leggen met andere ondernemers of werknemers. Zo heb je bijvoorbeeld het Business Strategy and Management event deze maand en een leuke Business Cocktail voor networking. Ook zijn er interessante seminars over bijvoorbeeld Artificial Intelligence. Voor iedereen zit er wel wat interessants bij, zowel voor zakelijke redenen als persoonlijke interesses.

Verder heb je in Abu Dhabi nog allerlei kleinere evenementen, zoals fashionshows, religieuze christelijke of islamitische feesten en bijeenkomsten. Ook heb je workshops in alle soorten en maten, zoals yoga, health and happiness, koken en nog veel meer. Houd ook in de gaten wat er allemaal te doen is als jij in de stad bent, er zit altijd wel wat leuks tussen.