Vakantie in Dubai of Abu Dhabi?

De afgelopen jaren is voor Dubai enorm populair geworden als vakantiebestemming. Deze luxe stad in de Verenigde Arabische Emiraten is erg mooi en er is vooral heel veel te doen. Het barst van de activiteiten voor zowel jong en oud. Door de plotselinge groei van Dubai, is Abu Dhabi wat meer op de achtergrond geraakt. Hierdoor heeft de stad zich kunnen ontwikkelen op eigen tempo. Abu Dhabi is bijna net zo groot als Dubai, met ongeveer evenveel inwoners. Wil jij een reis boeken naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar vind je het lastig om een keuze te maken tussen deze twee steden? Hieronder zullen wij de grootste en belangrijkste verschillen benoemen.

Vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi bestaat uit zeven verschillende rijken, die bestuurd worden door prinsen. Abu Dhabi en Dubai zijn hier twee van. Dubai en Abu Dhabi liggen redelijk dicht bij elkaar, namelijk op zo’n twee uurtjes met de auto. Hierdoor is het ook mogelijk om de steden te combineren tijdens een reis. Het is echter niet slim om dit te doen als je maar een paar dagen reist, omdat er in beide steden zelf genoeg te doen is.

Abu Dhabi is de hoofdstad van het land, maar dus niet meer de grootste stad. Dubai heeft met 2,1 miljoen inwoners net wat meer mensen dan de 1,9 miljoen van Abu Dhabi. De hoofdstad heeft meer politieke macht, terwijl Dubai meer bekend is binnen het zakenleven. Daarnaast is Dubai dus ook enorm populair deze dagen. Het barst er van de toeristen en het is er erg druk.

Belangrijkste verschillen

Hierdoor is de stad ook wat internationaler is ingesteld. Je kunt hier ook als westers persoon een mooie, onbezorgde vakantie boeken. Abu Dhabi is in vergelijking tot Dubai wat aan de conservatieve kant. Daarom zie je hier vaker islamitische toeristen komen. In Dubai is vrijwel alles modern en nieuw, omdat de stad pas recent in opkomst is. Abu Dhabi is een stuk ouder en heeft een langere geschiedenis. Hierdoor vind je hier meer oude gebouwen, moskeeën en andere historische bezienswaardigheden. Welke van de twee steden leuker is, is dus vooral een persoonlijke keuze. Het is slim om van te voren even op te zoeken wat je allemaal precies kunt doen in beide steden. Op deze manier kun je de juiste keuze maken. Een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten is niet goedkoop, dus denk hier goed over na.