Kun je in Abu Dhabi alcohol drinken? Dit zijn de regels voor alcoholgebruik

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), is een kosmopolitische stad met een unieke mix van traditionele waarden en moderne levensstijl. Onderdeel van deze unieke dynamiek zijn de regels met betrekking tot alcoholgebruik, die sterk worden beïnvloed door de islamitische cultuur en wetgeving. Het is van cruciaal belang voor bezoekers en expats om op de hoogte te zijn van deze regels om zich respectvol en in overeenstemming met de lokale normen te gedragen.

1. Leeftijdsgrens

In Abu Dhabi is de wettelijke leeftijdsgrens voor het kopen en consumeren van alcohol 21 jaar. Zowel in openbare gelegenheden als bij het kopen van alcohol in winkels wordt deze regel strikt gehandhaafd. Iedereen jonger dan 21 jaar wordt ten zeerste afgeraden alcohol te consumeren.

2. Vergunning vereist

Het is belangrijk om te weten dat het bezit en gebruik van alcohol thuis onderhevig is aan regelgeving. Expats en niet-moslims kunnen een persoonlijke alcoholvergunning aanvragen bij de autoriteiten. Deze vergunning is nodig om alcohol in huis te hebben en te consumeren. Zonder een geldige vergunning kunnen er ernstige juridische consequenties volgen.

3. Alleen in aangewezen plaatsen

Alcohol mag alleen worden geconsumeerd in door de overheid goedgekeurde plaatsen, zoals hotels, clubs en bars met een speciale drankvergunning. Het is ten strengste verboden om in het openbaar alcohol te drinken, tenzij in aangewezen zones binnen deze gelegenheden. Openbaar dronkenschap is ook strafbaar.

4. Nultolerantie voor rijden onder invloed

De VAE hanteert een strikte nultolerantie ten aanzien van rijden onder invloed. Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol in het bloed kan leiden tot ernstige boetes, gevangenisstraf en inbeslagname van het voertuig. Het is absoluut verboden om onder invloed van alcohol te rijden.

5. Respecteer de Ramadan

Tijdens de heilige maand Ramadan gelden er speciale regels met betrekking tot alcoholgebruik. Het is verboden om overdag in het openbaar te eten, te drinken of te roken. Dit geldt ook voor niet-moslims. Hotels en clubs passen hun dienstverlening aan om te voldoen aan de Ramadan-regels.

In Abu Dhabi is het van essentieel belang om de lokale regels en culturele normen met betrekking tot alcoholgebruik te respecteren. Overtredingen kunnen leiden tot ernstige gevolgen, variërend van boetes tot deportatie. Het is raadzaam voor bezoekers en expats om zich goed te informeren en bewust te zijn van deze regels om een positieve en respectvolle ervaring in deze bruisende stad te hebben.